Koalisyonun ABD'li sözcüsünden o skandala ilişkin düzeltme

Koalisyonun ABD'li sözcüsünden o skandala ilişkin düzeltme

IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun ABD'li Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Perşembe günü e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada kendisinin daha önce 'sınır güvenlik gücü' olarak adını koyduğu şeyin bir 'ordu' ya da geleneksel bir 'sınır muhafaza gücü' olmadığını söyledi.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre Sözcü Dillon, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü Suriye’de yerel güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdürüyor. Bu eğitimin amacı yerlerinden edilmiş insanların geri dönüşü güvenliğini sağlamanın yanı sıra IŞİD'den kurtarılmış ve şu anda yönetimsiz olan bölgelerde yeniden ortaya çıkmasını engellemek. Bu bir ‘ordu’ ya da geleneksek bir ‘sınır muhafız gücü’ değil."
Açıklamada koalisyon üyesi olan Türkiye'nin 'güvenlik endişelerine' de değinilerek, "Küresel koalisyonun bir üyesi olan ve NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenlik endişelerinin son derece farkındayız. Türkiye’nin güvenlik kaygıları meşrudur. Suriye’deki IŞİD'i yenmeye dönük çabalarımız konusunda şeffaf olmayı sürdüreceğiz" denildi.