Komşudaki yangında ölü sayısı yükseldi...

Komşudaki yangında ölü sayısı yükseldi...

Yunanistan'daki orman yangınında ölü sayısı 79'a yükseldi

Atina'nın yaklaşık 20 kilometre kuzeydoğusundaki Penteli ve Rafina bölgelerinde başlayan ve kısa sürede ormanlık araziden meskun mahallere sıçrayan yangınlar, Yunanistan tarihinin en büyük yangın felaketlerinden birine yol açtı. İtfaiye Teşkilatından alınan bilgiye göre, yangınlarda 79 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlarda ayrıca 180'i aşkın kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 11'nin durumunun ağır olduğu belirtildi. Bosna-Hersek ziyaretini yarıda kesen Başbakan Çipras ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. Yunanistan Avrupa Birliği'nden yangını söndürmek için yardım isterken, bölgede olağanüstü hal ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan Başbakanı Çipras'ı arayarak "Yardıma hazırız" mesajı verdi.

Yunanistan'daki orman yangınında ölü sayısı 79'a yükseldi.

Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi'nden (EKAV) yapılan açıklamada, Atina'nın kuzeydoğusunda yer alan Rafina bölgesindeki ormanlık alanlarda başlayan yangınların meskun bölgelere sıçradı.

En az 79 kişinin öldüğü yangında, ölenlerden bazılarının evlerinde ve araçlarında mahsur kalarak, bazılarının da yangından kaçmak için girdikleri denizde boğularak öldükleri kaydedildi.

Yangında 180'i aşkın kişi de yaralandı. Yaralananlardan 11'inin durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Kayıp başvurusu yapılan birçok kişiye henüz ulaşılamaması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yerel kaynaklar, bir restoranda 26 kişinin cesedinin bulunduğunu iddia etti. Cesetlerin Mati köyünde bir restoranın avlusunda bulunduğu belirtildi. Bölgenin belediye başkanı yardımcısı Girgos Kokkolis, 26 cesede ulaşıldığını doğruladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Bosna-Hersek'e düzenlediği geziyi yarıda keserek Atina'ya döndü. Başbakan Çipras, ilgili bakan ve bürokratların bulunduğu acil durum toplantısına katıldı. Çipras 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Yunanistan Başbakanı Çipras'ı arayarak "Yardıma hazırız" mesajı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunan mevkidaşı Kocias ile telefon görüşmesinde Yunanistan'daki yangından dolayı üzüntülerini ve ölenler için taziyelerini iletti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kocias'a Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

Yüzlerce ev ve aracın kül olduğu yangınlar nedeniyle binlerce kişi bölgeden tahliye edildi. Yangından kaçarak Rafina Limanı'na ulaşan yüzlerce kişi, Sahil Güvenlik botları ve özel feribotlarla bölgeden uzaklaştırıldı.