Kopenhag'da Türk uçaklarına tehdit uyarısı

Kopenhag'da Türk uçaklarına tehdit uyarısı

Reuters'ın son dakika geçtiği habere göre, Danirmarka polisi, Türkiye'den gelen bazı uçuşlara yönelik tehdit olduğu bilgisini paylaştı. Bir uçağın havalimanından kalkışının engellendiği belirtiliyor.

Kopenhang Havalimanı'ndan yapılan açıklamada tehdidin Atlas Global'in Avrupa'daki bütün uçaklarına yönelik olduğu belirtildi. Bir uçağın havaalanından kalkışının engellendiği belirtiliyor.  Reuters'ın görüştüğü basın temsilcisi, Atlas Global'in kısa sürede konu ile ilgili açıklama yapılacağını söyledi.

Kopenhag Havalimanı sözcüsü bir uçağın kalkışının polis tarafından engellendiğini belirtti. Konu ile ilgili Kopenhag Havayolları'nın resmi Twitter hesabından açıklama yapıldı.

İlk açıklamada 9 giriş kapısının kapatıldığı ve gecikme yaşanabileceği belirtilirken, atılan ikinci tweette durumunda normale döndüğü ifade edildi.

ATLASGLOBAL'DEN AÇIKLAMA

Atlas Global'den yapılan açıklamada ise "Bugün Kopenhag Havalimanı’nda Atlasglobal’e ait uçuşlarla ilgili olarak, şirketimize ulaşan bir ihbar üzerine emniyet birimleri ile irtibata geçilmiştir. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, emniyet birimlerinin incelemeleri tamamlanmıştır. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. Kopenhag'daki uçuş operasyonlarımızın rutin seyrine döndüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.