Kosaçev: Trump’ın Kudüs açıklaması Ortadoğu’ya atılan yeni bir bomba

Kosaçev: Trump’ın Kudüs açıklaması Ortadoğu’ya atılan yeni bir bomba

Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını Ortadoğu’ya atılan yeni bir bomba olarak nitelendirdi.

Kosaçev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Trump’ı böyle bir açıklama yapmaması konusunda uyardığını hatırlattı. Rus basınına konuşan Kosaçev “Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğuna dair vakitsiz açıklamaları halihazırda sarsıntıda olan Ortadoğu’daki yeni bir bomba olabilir” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN, TRUMP’I KUDÜS KONUSUNDA UYARMIŞTI'

ABD’nin Arap dünyasından yakın müttefikleri tarafından uyarılmasına rağmen böyle bir açıklama yaptığını belirten Kosaçev “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü Müslümanların kırmızı çizgisi olarak nitelendirdi. Trump ise dik başlı davranarak bir başka talihsiz seçim vaadini yerine getirdi” dedi.

'ORTADOĞU’DAKİ SÜRECE DARBE VURULMAK İSTENİYOR'

"Rusya Dışişleri Bakanlığı da 6 Nisan’da Batı Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu belirtmişti” diyen Kosaçev “Ancak bu açıklama gelecekte kurulacak Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs’ün durumunu kapsamıyor. Tüm Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu söyleyen Trump, Ortadoğu’ya istikrar getirilmesi sürecine darbe indirmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Kosaçev, dünyanın yine ABD içindeki bölünme ve kendi ülkesinin çıkarları üzerine oynayan Trump’ın ‘bumerang’ıyla karşı karşıya olduğunu da belirtti.