Kral Selman, Putin ile yaptığı konuşmanın detaylarını anlattı

Kral Selman, Putin ile yaptığı konuşmanın detaylarını anlattı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün yaptığı görüşmeyi ‘verimli’ olarak değerlendirdi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile bir araya gelen Kral Selman, Putin ile yaptığı görüşme hakkında, “İlişkilerimizin geliştirilmesi, daha geniş mecralara taşınması konusunda ilerlemeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Putin ile görüşmede Filistin halkının acılarına son verilmesi ve Filistin sorununun tamamen ve adil bir şekilde çözüme kavuşmasının sağlanması gerektiğini konuştuklarını belirten Suudi Kral, “Ayrıca Ortadoğu’da barış ve istikrarın sağlanması gerektiğini de konuştuk. Fakat bunun için İran’ın politikasına son vermesi, iyi komşuluk ilişkilerini sürdürmesi ve uluslararası yasalara uyması gerekli” diye konuştu.

Kral Selman ayrıca Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’e ve Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sıcak ve içten karşılama için teşekkür etti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, iki ülkenin ilişkileri tarihinde ilk kez geçen gün Moskova’uyı ziyaret etti, dün ise Kremin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında taraflar 14 belgeye imza attı. Kral’ın Medvedev ile görüşmesinde ise karşılıklı yatırım projelerinin ele alınması bekleniyor.