Kremlin: Putin’in geçeceği noktalara 60 bomba ihbarı yapıldı

Kremlin: Putin’in geçeceği noktalara 60 bomba ihbarı yapıldı

Rusya lideri Putin’in araç konvoyuna yönelik bomba ihbarı içeren telefon aramaları alındığı belirtildi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin’in geçeceği noktalara 50 patlayıcı düzenek yerleştirildiği iddiasını içeren ihbarlardan hepsinin asılsız çıktığını kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in araç konvoyunun geçeceği noktalar da dahil olmak üzere St. Petersburg’un çeşitli yerlerine 50 patlayıcı düzenek yerleştirildiğine ilişkin 60 asılsız telefon araması alındığını söyledi.

Bomba ihbarlarının bir kısmınınsa Putin’in St. Petersburg’da ziyaret edeceği yerler için yapıldığını belirten Peskov, asılsız ihbar içeren telefon aramalarının yurt dışından geldiğini kaydetti.

'TELEFON TERÖRİSTLERİ'

“İhbarları yapan kişiler ‘telefon teröristi’ olarak tanımlanabilir. Er ya da geç bulunacaklar” diye devam eden Peskov’un anlattığına göre, Putin’i korumakla sorumlu güvenlik güçleri ihbarlar karşısında gereken önlemleri aldı fakat bunlar Rus liderin programını etkilemedi.
Putin’in kültürel bir foruma katılmak için dün St. Petersburg’a gittiği biliniyordu.

Öte yandan Putin’in araç konvoyu için yapılan bomba ihbarı, Rusya’nın çeşitli kentlerindeki farklı yerlere yapılan bir dizi bomba ihbarı ve tahliyeyi izliyor. Aylardır devam eden bu ihbarların hepsinin asılsız olduğu anlaşılmıştı.

Rus yetkililer bu ihbarlardan bir çoğunun Türkiye, Japonya, Ukrayna ve ABD’den telefon eden kişiler tarafından yapıldığını söylüyor.