Kutsal dağda çıplak poz, tartışma yarattı

Kutsal dağda çıplak poz, tartışma yarattı

Yeni Zelanda'da bir Playboy modelinin ülkede kutsal kabul edilen Taranaki Dağı'na tırmanarak tepesinde çıplak poz vermesi, yerel Maori halkı arasında tepkilere neden oldu.

25 yaşındaki Jaylene Cook, kutsal dağa tırmanarak çektiği pozu İnstagram hesabından paylaştı. Saygısızlıkta bulunmadıklarını ifade eden Cook, "Çıplak olmak hakaretamiz bir şey değildir. Doğal ve saf bir şeydir" diye kendini savundu.

'VATİKAN'A GİDİP AZİZ PETRUS BAZİLİKASININ TEPESİNDE ÇIPLAK POZ VERMEK GİBİ'

Cook'un pozuna tepki gösteren Maori akademisyen Dennis Ngawhare, "Bazı insanların 'bunda ne var?', 'bunun nesi önemli?' dediklerini tahmin ediyorum. Ancak bu olayın kızdıracağı bazı akrabalarım olduğunu biliyorum. Bunu dağa karşı saygısızlık olarak algılarlar. Bu, Vatikan'a gidip, Aziz Petrus Bazilikası'nın tepesinde çıplak poz vermek gibidir" dedi.

'İNSANLAR DAĞA TIRMANABİLİR ANCAK SYAGILI DAVRANMALILAR'

Taranaki Dağı'na 'ataları' olarak kabul eden Maoriler, ona kutsallık atfediyor. Ngawhare, dağa duyulan saygıdan dolayı kendisinin ve ailesinin dağa tırmanmadığını belirtti.

Ngawhare, "İnsanların dağa tırmanmasını kabul ederim ancak onlardan saygılı olmalarını talep ediyoruz" diye sözlerine ekledi.

Tartışmalı pozu veren model Cook, daha önce bikiniyle ve başörtülü bir poz nedeniyle de tartışma yaratmıştı.