Kuzey Kore, ABD'yi vuracağı tarihi açıkladı!

Kuzey Kore, ABD'yi vuracağı tarihi açıkladı!

Kuzey Kore ordusu ağustos ortasında Guam'a 4 adet füze yollamak için Kim Jong Un'un emrini beklediğini açıkladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı Kuzey Kore ordusunun ağustos ortasında Guam'a 4 adet füze yollamak için Kim Jong Un'un emrini beklediğini bildirdi.

Pyongyang yönetimi Büyük Okyanus'taki ABD toprağı Guam'a orta menzilli füze saldırısında bulunmak için Ağustos ayının ortasını işaret etti.

Kuzey Kore haber ajansında yer alan açıklamaya göre, ağustos ayında ABD'ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un onayını bekliyor.

 Kuzey Kore ordusunun açıklamasında "Planımızı yapacağız ve Guam'ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. Yetkililer Trump'ın tehditlerini ise "bir avuç saçmalıktan ibaret" olarak nitelendirdi.​

 ABD'DEN TEHDİTKÂR AÇIKLAMA

 ABD Savunma Bakanı Mattis, Kuzey Kore yönetimine, "Rejimlerinin sonunu getirecek ve halkı yıkıma uğratacak eylemler planlamayı kesme" çağrısı yaptı. James Mattis, Kuzey Kore yönetiminden "Rejimlerinin sonunu getirecek ve halkını yıkıma uğratacak eylemler planlamayı kesmesini" istedi.

 Yaptığı yazılı açıklamada Mattis, "Kuzey Kore kendi kendini izole etmeyi bırakmalı ve nükleer silah yarışından vazgeçmeli" ifadelerinde bulundu.

 "Rejimin eylemleri, bize karşı ağır bir şekilde yenilmeye devam edecek. Başlattığı silahlanma yarışı ya da çatışmayı kaybedecektir" diyen Mattis, Kim Jong Un yönetiminin nükleer füze programı krizini "diplomatik şekilde çözmeyi tercih ettiklerini" tekrarladı.