Kuzey Kore: CIA Kim Jong-un'u zehirlemeye çalıştı

Kuzey Kore: CIA Kim Jong-un'u zehirlemeye çalıştı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast girişimi iddiası... Kuzey Kore devlet televizyonu, CIA'in Kim'i mayıs ayında biyolojik veya kimyasal silahla zehirlemeye çalıştığını öne sürdü.

Kuzey Kore yönetimi, CIA’in bu yıl ülkenin lideri Kim Jong-un’a suikast düzenlemeye çalıştığını savundu. Kuzey Kore devlet ajansı KCNA’nın haberine göre, CIA Kim’i kimyasal veya biyolojik silahla zehirlemeye çalıştı.

Kuzey Kore’de iktidardaki İşçi Partisi’nin propaganda kanadı olarak görülen ajansın haberinde, girişimin mayıs ayında gerçekleştiği savunuldu. Haberde, “Bu yıl mayıs ayında bir grup terörist CIA’in ve Güney Kore’nin kukla istihbarat servisinin emirleriyle ülkemize sızdı. Amaçları, yüce karargahımıza biyolojik ve kimyasal maddeler kullanarak devlet terörü uygulamaktı. Yakalandılar ve ifşa edildiler” denildi.

‘BUKALEMUN GİBİ’

Haberde, ABD’nin diğer ülkelerdeki hükümetleri devirme girişimlerini meşrulaştırmak içim ‘bukalemun’ gibi renk değiştirdiği savunuldu; Afganistan, Irak ve Libya’daki müdahaleleri meşru göstermek için terörle savaşı kullandığı belirtildi.

Kuzey Kore hükümeti mayıs ayında yaptığı açıklamada da, Kim Jong-un’a yönelik bir suikast girişiminin önlendiğini belirtmiş, CIA yorum yapmaktan kaçınmıştı.