Kuzey Kore: Japonya'yı batıralım, ABD'yi karanlığa ve küle çevirelim

Kuzey Kore: Japonya'yı batıralım, ABD'yi karanlığa ve küle çevirelim

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kuzey Kore'ye son nükleer denemesi nedeniyle yaptırım kararının ardından, Pyongyang'nin dış dünya ile ilişkilerini düzenleyen Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi Japonya ve ABD'yi tehdit etti.

Kuzey Kore'nin dış dünya ile ilişkilerinden sorumlu olan Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi, BMGK'nın ülkeye yönelik yeni ekonomik yaptırım kararının ardından çok sert bir açıklama yaptı.

'BMGK, ABD'NİN EMRİYLE HAREKET EDEN RÜŞVETÇİ ÜLKELERİN OLUŞTURDUĞU BİR ŞER ARACI'

BMGK'nın 'ABD'nin emriyle hareket eden rüşvetçi ülkelerin oluşturduğu bir şer aracı' olduğu öne sürülen açıklamada, Konsey'in dağıtılması gerektiği savunuldu.

Kuzey Kore'nin geçen ay Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adası üzerinden orta menzilli balistik füze fırlatmasının ardından komitenin açıklamasında ilk kez bu ülkeye yönelik çok sert bir tehditte bulunuldu.

'JAPONYA'NIN YAKINIMIZDA VAR OLMASINA GEREK YOK'

Resmi yayın organı KCNA'nın aktardığı açıklamada "Japonya'yı oluşturan 4 adanın 'Juche' nükleer bombasıyla denize batırılması gerekir. Artık Japonya'nın yakınımızda var olmasına gerek yok" dendi.
Açıklamada bahsi geçen Juche, Kuzey Kore'nin kurucusu ve ülkenin şu andaki lideri Kim Jong-un'un dedesi olan Kim Il-sung'un geliştirdiği bir ideoloji. Juche, Marksizm ile kendi kendine yeterlilik politikasının karışımı olan bir kavramı ifade ediyor.

BMGK, Kuzey Kore'nin petrol ithalatı ve tekstil ihracatına sert yaptırım getiren ABD'nin sunduğu karar tasarısını kabul etmişti.

'ABD, KUDUZ KÖPEKLER GİBİ ÖLENE KADAR DÖVÜLMELİ'

Açıklamada "İğrenç yaptırım kararı nedeniyle ABD kuduz köpekler gibi dövülmeli" denilerek, "ABD anakarasını küle ve karanlığa çevirelim. Öfkemizi, şimdiye kadar hazırladığımız tüm misilleme araçlarıyla çıkaralım" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Güney Kore'den de ABD'nin 'hainleri ve köpekleri' olarak söz edildi.

JAPONYA: AŞIRI DERECEDE PROVOKATİF

Sputnik'te yer alan habere göre Japonya hükümet sözcüsü Yoşihide Suga ise Kuzey Kore'nin açıklamasını 'aşırı derecede provokatif ve korkunç' sözleriyle niteledi.

Sözcü "Bu, bölgedeki tansiyonu önemli ölçüde yükselten ve kesinlikle kabul edilemez bir şey" değerlendirmesini yaptı.

GÜNEY KORE, KUZEY'E 8 MİLYON DOLARLIK İNSANİ YARDIM YAPMAYI PLANLIYOR

Diğer taraftan tansiyonu düşürmek için Güney Kore hükümeti Kuzey Kore'ye 8 milyon dolarlık insani yardım paketi göndermeyi planlıyor.

Yonhap'ın aktardığına göre gelecek hafta parlamentoda görüşülmesi beklenen teklifte Kuzey Kore'deki çocuk ve hamile kadınlara ulaştırılması için Dünya Gıda Programı'na 4.5 milyon dolar, UNICEF'e ise 3.5 milyon dolar yardım gönderilmesi düşünülüyor.