Kuzey Kore lideri damat arıyor

Kuzey Kore lideri damat arıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un evlendirmek istediği kız kardeşleri için ‘damat kriterleri’ ilan ettiği iddia edildi. Kim, adaylarda, asker ve parti üyesi olmak, yakışıklılık ve 1.70 boy arıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşlerine yana yakıla koca aradığı ancak bulamadığı iddia edildi. The Times gazetesinde yer alan habere göre, Kuzey Kore'den Güney'e iltica eden bir vatandaş, Kim Jon-un'un "güzel ve başarılı 28 yaşındaki kızkardeşi için" belirtilen kriterlere uyan 30 kişilik bir liste hazırladığını anlattı.
Kim'in kriterleri ise koca adayının orduda görev yapmış, parti üyesi olan, ülkenin en iyi üniversitesinden mezun olmuş, yakışıklı, en az 1.75 boyunda bir erkek olması. Ancak altı aylık çabalar sonucu bir başarı elde edilemedi. Öte yandan hükümetin başlattığı sigarayı bırakma kampanyasının ardından, artık sigaralı pozları basına yansımayan Kuzey Kore liderinin sigarayı bıraktığı da iddia edildi. Gazetenin aktardığına göre en son 15 Mayıs'ta ABD'de bir nükleer saldırı simülasyonu sırasında elinde sigara ile poz veren Kim, hükümetin sigara kampanyasına da liderlik ediyor.