Kuzey Kore liderinin kardeşini öldürmekle suçlanan zanlılar cinayet mahallinde

Kuzey Kore liderinin kardeşini öldürmekle suçlanan zanlılar cinayet mahallinde

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ı Malezya'da 'VX sinir ajanı' ile öldürmekle suçlanan Vietnamlı ve Endonezyalı iki şüpheli kadın cinayet mahalline götürüldü.

Kuzey Kore lideri Kim'in üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ı şubatta Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'nda Macau'ya gitmek üzere beklerken yüzüne VX sinir ajanı püskürtülmüş bez bastırarak öldürmekle suçlanan iki kadın zanlı cinayet mahalline görütüldü.
Yargılanmaları devam eden Endonezyalı Siti Aisyah ve Vietnamlı Doan Thi Huong hava limanına elleri kelepçeli olarak kurşun geçirmez yelek giydirilerek götürüldü.

Yargıç, savunma avukatları ve savcıların yanısıra ağır silahlı yaklaşık 200 polis de havalimanında hazır bulundu.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNDİRİLDİLER

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği canlandırmada Kim'in saldırıya uğradığı alan, fenalaştıktan sonra götürüldüğü klinik, zanlıların olay sonrası gittiği tuvalet ayrıca Aisyah'ın kimliği belirsiz bir kişiyle buluştuğu restoran ziyaret edildi.

25 yaşındaki Endonezyalı zanlı Aisyah tur sırasında fenalaşarak ağlamaya başladı. 29 yaşındaki diğer zanlı Vietnamlı Huong'un da iyi olmadığı görüldü.

İki kadının çelik yeleğin ağırlığı ile saatlerce yürümekten yorulduğu için  tekerlekli sandalyeye bindirildiği belirtildi.

​İki kadın eğer suçlu bulunursa idam edilebilir.

Ancak zanlılar olayı bir televizyon şakası zannettiklerini öne sürerek suçsuz olduklarını savunuyor.
Davada 4 Kuzey Koreli şüpheli de kadınlarla birlikte cinayetle suçlanıyor. Bu kişilerin kimlikleri iddianamede yer almadı.

4 Kuzey Koreli'nin olay sonrası ülkelerine kaçtığı tahmin ediliyor.

Kuzey Kore,üvey kardeş Kim'in Pyongyang'ın emriyle öldürüldüğü yönünde Güney Kore'den gelen suçlamaları reddetse de bu konudaki şüphe devam ediyor.