Kuzey Kore'nin çılgın lideri füze atılışını kahkahalarla izlemiş!

Kuzey Kore'nin çılgın lideri füze atılışını kahkahalarla izlemiş!

3 bin 700 kilometrelik mesafeyle en uzun menzilli füzesini ateşleyen Kuzey Kore lideri Kim'in, füzenin yükselişini izlediği ve generallerle birlikte kutlama yaptığı anlar görüntülendi.

Bugüne kadarki en uzun menzilli füzesini fırlatıp dünyayı alt üst eden  Kuzey Kore'den beklenen fotoğraflar geldi. Diktatör Kim Jong-un'u bir masaya oturmuş ateşlenen füzeyi izlediğini gösteren kareler arasında,  Kuzey Kore liderinin sevinçten çıldırdığı anlar da var. Bilgisayar ekranından füzeyi takip eden Kim, yanındaki generalleriyle kutlama yapıyor.

3 bin 700 kilometre mesafeye ulaşıp  Pasifik Okyanusu'na düşen Hwasong-12 füzesi,  Japonya'nın üstünden geçmiş ve ülkede yaşayanlar çalan sirenlerle sığınaklara koşmuştu.

19 FÜZE DENEMESİ YAPAN KİM, "DEVAM EDECEĞİZ" DEDİ

Başta  ABD olmak üzere tüm dünyadan yoğun tepki alan Kim Jong-un, bugün yaptığı açıklamada füze testlerine devam edeceğini ilan etti.  Birleşmiş Milletler'in ( BM) yaptırımlarına rağmen nükleer füze programını tamamlayacağını duyuran  Kuzey Kore lideri,  Eylül ayı başında hidrojen bombası test etmiş ve deneme bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açmıştı. Kim Jong-un, bu yıl şimdiden 19 füze denemesi gerçekleştirmiş durumda.

Bilgisayar ekranından füzeyi takip ediyor...

TERSTLER  ABD'Yİ VURMAYA YAKLAŞTIĞINI GÖSTERİYOR

ABD ve  Japonya'nın çağrısıyla acil olarak toplanan  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ise son denemeyi kınadı ve hafta içinde alınan yaptırım kararlarının hayata geçirilmesini istedi.  Washington yönetimi, BMGK'nın kabul ettiği son yaptırımlar arasında petrol ambargosunun da yer almasını hedefliyordu ancak  Moskova ve  Pekin yönetimlerini ikna etmek için yaptırımlar yumuşatılmıştı.

Kim ve generallerinin sevinç gösterisi...

Amerikan Associtaed Press (AP) haber ajansına bilgi veren uzmanlara göre, son testler  Kuzey Kore'nin  ABD'yi vurmaya yaklaştığını gösteriyor. Kim Jong-un, ilk kıtalararası balistik füze denemesini Temmuz ayında yapmıştı.

ABD-ÇİN-KUZEY KORE ÜÇGENİ

Başkan  Donald Trump, göreve geldikten sonra birçok kez nükleer savaşın eşiğine geldiği  Kuzey Kore'yi  Çin üzerinden durdurmak istedi ancak halihazırdaki tabloda bu hamlesinde başarısız olduğu görülüyor.  Pyongyang yönetimi,  Pekin'den gelen baskılara aldırış etmeden silah geliştirmeyi sürdürüyor.

MENZİLLER GİDEREK ARTIYOR

Kuzey  Kore lideri Kim Jong-un döneminde, babası ve dedesinin ülkeyi yönettiği yıllara nazaran füze denemeleri büyük artış göstermiş durumda. Bu yıl içinde fırlatılan füzelerin sayısı 10'dan fazla, ateşlenen yeni füzelerin menzilleri de giderek artıyor. Ülke, yaz mevsiminde ilk kıtalararası balistik füzesini denedi. Söz konusu füze,  ABD'nin  Pasifik Okyanusu üstündeki toprağı  Guam Adası'nı vurma kapasitesine sahip.

Pyongyang yönetimi, 11 yıldır nükleer silah programı nedeniyle  BM yaptırımlarıyla yüz yüze.