Kuzey Kore'nin gizli 'biyolojik savaş planı' ortaya çıktı

Kuzey Kore'nin gizli 'biyolojik savaş planı' ortaya çıktı

Son dönemde yaptığı nükleer silah ve füze denemelerinin yanı sıra başta ABD'yi hedef alan açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Kuzey Kore'nin gizli biyolojik savaş planı ortaya çıktı. Buna göre, Kuzey Kore lideri genetik modifikasyonu hızlandıracak mikropların üretimi için fabrika kurulması talimatı verdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un, biyolojik silah geliştirmek için laboratuvar ve fabrika kurulması talimatı verdiği öne sürüldü.

ABD merkezli Washington Post gazetesinin ABD ve Asya'dan topladığı istihbaratlara göre, Kuzey Kore lideri, tonlarca mikrobu dağıtmak için yeni makinelerin kullanılması talimatı verdi. 

Daha önce Kuzey Kore’den kaçarak Güney Kore’ye sığınan kişilerle görüşen ABD’li araştırmacılar, Pyongyang’ın 1960’lı yıllardan başlayarak biyolojik silah üzerinde çalıştığını iddia etmişti.

Ancak Washington Post'a göre, Kim Jong-un, biyolojik silahlara karşı dünyanın güvenlik seviyesini düşürmek için de çeşitli ülkelere uzmanlar gönderdi.

Kim Jong-Un, genetik modifikasyonu hızlandıracak mikropların üretimi için de fabrikalar ve laboratuvarlar kurulması talimatı verdi.

ABD'li yetkililer konuyla ilgili endişeli olduklarını belirtirken, 'Daha önce benzer istihbaratlar almıştık. Ancak bu kadar kısa sürede biyolojik silahlarla ilgili gelişmeler nasıl meydana geldi, araştırıyoruz' dedi.

Kuzey Kore'nin Mart 2010'da Güney Kore'nin küçük bir savaş gemisini batırdığına inanılıyor. Aynı yıl Güney Kore'nin bir adasını bombalamıştı ve eğer bugünkü kriz büyürse Kuzey Kore'nin öfkesini yansıtacağı yer yine Güney Kore olacak.

Geçtiğimiz yıl hazırlanan Belfer'in raporunda, Kuzey Kore'de en az 3 biyolojik silah üretim merkezi ve bu yöndeki çalışmalarla ilgili olduğu düşünülen 7 araştırma merkezinin bulunduğu öne sürülmüştü.