Kuzey Kore'nin yeni roket motorunu denediğini açıkladılar!

Kuzey Kore'nin yeni roket motorunu denediğini açıkladılar!

ABD'li yetkililer, Kuzey Kore'nin yeni roket motorunu denediğini açıkladı. Kuzey Kore medyası yeni roket motorunun uzun menzilli füzeler için dünya çapında bir başarı getireceğini açıkladı.

Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze programı, ABD'yi en çok tehdit eden konularda biri olarak dikkat çekiyor. Çünkü kıtalararsı füzelerin 5500 ile 10000 kilometre arasında bir mesafe kat ettiği belirtiliken, ABD Kuzey Kore'de 9 bin kilometre uzakta bulunuyor.

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin kendileri için en büyük tehdit olduğunu açıklamış, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise askeri müdahale dahil her seçeneğin masada olduğunu duyurmuştu

Yaptığı füze denemeleri nedeniyle başta ABD ve Güney Kore olmak üzere birçok dünya ülkesinin tepkisini çeken Kuzey Kore'nin bir füze denemesi daha yaptığı öne sürüldü.

ABD Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin bir füze denemesi daha yaptığı ancak denemenin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.Füze denemesinin ülkenin doğu kıyısı olan Wonsan'dan yapıldığı ifade edildi.