Las Vegas saldırısının bilgisi Trabzon'dan çıktı

Las Vegas saldırısının bilgisi Trabzon'dan çıktı

Trabzon'da tutuklanan 3 IŞİD'liden biri olan Y.S., ifadesinde ABD'nin Las Vegas kentinde meydana gelen saldırıyı daha önceden bildiğini söyledi.

Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Y.S. isimli IŞİD militanının ifadesinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kentinde geçen 2 Ekim'de meydana gelen IŞİD saldırısını önceden bildiğini söylediği öğrenildi.


HaberTürk'ün aktardığına göre, Y.S., internet üzerinden Suriye'deki bağlantılar ile görüştüklerini ve kendilerine eylül ayının sonunda verilen talimat ile 'Yalnız Kurt' eylemleri gerçekleştirme emri verdiklerini itiraf etti. Bu emirlerde Las Vegas'da 59 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırısının da yer aldığını belirtti.
Öte yandan Y.S., bomba yapımı amaçlı kendisine gönderilen videolardan birini izlediğini ve imal ettiği bombayı Sürmene ilçesinde deniz kenarında denediğini itiraf etti. TEM ekipleri Y.S.'nin deneme amaçlı yapmış olduğu bombanın sis bombası olduğunu belirlendi. Yine Sürmene ilçesinde para toplayan şahısların cezaevlerinde yatan IŞİD'li militanların yakınlarına yardım ettikleri belirlendi.