Lavrov: Rakka, koalisyonun kuşatması altındayken IŞİD militanları kentten ayrıldı

Lavrov: Rakka, koalisyonun kuşatması altındayken IŞİD militanları kentten ayrıldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rakka'nın ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun kuşatması altında bulunduğu sırada IŞİD militanlarının kentten ayrıldığını söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile Moskova'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, uluslararası koalisyonun faaliyetleri sırasında yaşanan tuhaf gelişmelere dikkat çekti. Lavrov, "Suriye ordusu, IŞİD militanlarının mevzilerine saldırı düzenlediğinde militanlar ABD destekli militanların kontrolündeki bölgelerden serbestçe çıktı ve ordu birliklerine karşı koymak için diğer bölgelere yöneldi" dedi. Lavrov, koalisyonun Rakka'yı kuşattığı dönemlerde de IŞİD militanlarının kitleler halinde kentten ayrıldığını da vurguladı.

'ABD'DEN YENİ SURİYE POLİTİKASI HAKKINDA İZAHAT BEKLİYORUZ'

Öte yandan Lavrov, ABD'nin yeni Suriye politikası hakkında Washington'dan izahat bekledikleri ifade etti.

Suriye'de yerel konseyler kurulmasını öngören yeni ABD politikasıyla ilgili soru işaretleri bulunduğunu söyleyen Lavrov, "ABD'nin Suriye'de yerel konseyler kuracak olmasının bizi tedirgin etmemesi imkansız. Konuyla ilgili sorularımızı Washington'a iletiyoruz ve dürüst bir yanıt almayı bekliyoruz" diye konuştu.(Sputnik)