Litovkin: Bahreyn'in S-400'leri tercih etme nedenini açıkladı

Litovkin: Bahreyn'in S-400'leri tercih etme nedenini açıkladı

Bahreyn'in S-400 füze savunma sistemleri ve Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunma (THAAD) sistemleri arasındaki tercihini Rus sistemlerinden yana yapmasını değerlendiren Rus askeri uzman Viktor Litovkin, S-400'lerin benzersiz olduğunu ifade etti.

Zvezda televizyonuna demeç veren Litovkin, "S-400'ler, ABD'ye ait Patriot ve THAAD sistemleriyle İsrail'e Demir Kubbe ve Davut'un Sapanı sistemlerinden daha iyi. Bu sistem, tüm hava hedeflerine karşı kullanılabilir" dedi.

'ANKARA VE RİYAD, ABD SİSTEMLERİNDEN DAHA İYİSİNİ İSTİYOR'

S-400'lerin Patriot'lara kıyasla hem etkinlik hem de fiyat bakımından daha karlı olduğunun altını çizen Litovkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında burada fiyatın pek bir önemi yok. Burada asıl mesele, ABD'nin hava savunma sistemlerini ve diğer askeri sistemlerini Türkiye ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere müttefiklerine dayatması. Elbette bu ülkelerin ABD'nin baskısına karşı çıkması zor ancak bu ülkeler ABD'nin sahip olduğu sistemlerden daha iyisini istiyor."

'BAHREYN, S-400'LERİ PRESTİJ İÇİN İSTİYOR'

Öte yandan Rus uzman, Bahreyn'in S-400'leri savaşmak için değil, en değerli sistemin envanterinde bulunması için almak istediğini savundu. Litovkin'e göre Bahreyn, S-400'lere prestijini artırmak için sahip olmak istiyor.

Bahreyn Kraliyet Muhafızı Komutanı Şeyh Naser bin Hamad el Halife, S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatı için Rusya ile görüştüklerini söylemişti.