Londra Belediye Başkanı: Bakan Johnsan istifa etmeli!

Londra Belediye Başkanı: Bakan Johnsan istifa etmeli!

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a yaptığı gaflar nedeniyle istifa etmesi çağrısı yaptı. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'den de Johnson'a istifa çağrısı geldi.

Sadık Han, BBC'den Andrew Marr'ın programında konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'ın yaptığı gaflarla Libyalıları, İspanyolları, ABD'lileri ve diğerlerini gücendirdiğini söyleyen Han, "İstifa etmeli" diye konuştu.

​'GİTME ZAMANI GELDİ'

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn de Johnson'un 'Zaghari-Ratcliffe' davasındaki eylemlerinin 'ülkenin dışişlerini yönetmedeki yeteneksizliğini' vurguladığını söyledi.
Cumartesi günü The Observer ile mülakat yapan Corbyn 'ülkenin altını oymak ve yurttaşlarını riske atmakla' suçladığı Johnson için 'Gitme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

38 yaşındaki İran ve İngiltere vatandaşı olan ve Thomson Reuters Vakfı'nda proje yöneticiliği yapan Nazanin Zaghari-Ratcliffe 18 ay önce casusluk yaptığı iddiasıyla İran'da tutuklanmıştı.

Johnson tutuklamaya tepki gösterirken 1 Kasım'da parlamento komisyonuna hitabında bir 'gaf' yapmış, İran doğumlu İngiltere vatandaşının 'basitçe insanlara gazetecilik öğrettiğini' söylemişti.

Ailesi ve işvereni ise bu açıklamayı reddetmişti.

JOHNSON'IN AÇIKLAMASI KADININ CEZASINI 5 YIL ARTTIRABİLİR

Johnson'ın gafının kadının mevcut 5 yıllık hapis cezasına 5 yıl daha eklenmesine neden olabileceği belirtildi.