Londra'da uçuşlar durdurulmuştu: İngiliz polisi açıkladı

Londra'da uçuşlar durdurulmuştu: İngiliz polisi açıkladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Heathrow havalimanında 3 numaralı terminalde uçuşlar durdurulmuştu. İngiliz polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 3 nolu terminalin yeniden hizmete açıldığını ve uçuşların normale döndüğünü duyurdu.

Londra'da Heathrow havalimanının bir terminalinde uçuşlar durduruldu. Uçuşların güvenlik nedeniyle durdurulduğu açıklandı.

Havalimanı sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre 'Uçuşlar güvenlik sebebiyle kısa bir süre için durduruldu. Etkilenen yolculardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı. Sözcü terminalin neden kapandığıyla ilgili detay vermedi. Heathrow havalimanı dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olarak biliniyor.

Uçuşların durmasına gerekçe olarak X-ray cihazındaki bir bavulun içinde bulunan şüpheli bir cihazın neden olduğu belirtiliyor. 

Daha sonra ise İngiliz polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 3 nolu terminalin yeniden hizmete açıldığını ve uçuşların normale döndüğünü duyurdu.

Havalimanı sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre 'Uçuşlar güvenlik sebebiyle kısa bir süre için durduruldu. Etkilenen yolculardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı. Sözcü terminalin neden kapandığıyla ilgili detay vermedi. Heathrow Havaalanı, uluslararası yolcu trafiğine göre dünyanın en işlek birinci, toplam yolcu trafiğine göre ise dünyanın en işlek 3. havalimanı.

TÜRKİYE UÇAĞINDAN İNEN BİR YOLCU TERÖR ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Heathrow Havalimanı'nda dün gece Türkiye'den gelen bir uçaktaki terör şüphelisi gözaltına alınmıştı. Türk Hava Yolları, Heathrow’da diğer Star Alliance üyeleri ile birlikte Terminal 2’yi kullanıyor.

Heathrow havalimanının 3 numaralı terminalinde ağırlıkla İngiltere-ABD ve İngiltere AB ülkeleri arasındaki uçuşlar yapılıyor.