Lübnan'da halk, Başbakan Hariri'nin dönüşünü coşkuyla kutladı

Lübnan'da halk, Başbakan Hariri'nin dönüşünü coşkuyla kutladı

Lübnan'ın Bağımsızlık Günü'nde Başbakan Saad el Hariri'nin Suudi Arabistan'dan dönüşünü kutlamak için binlerce kişi, Hariri'nin başkent Beyrut'taki evine akın etti.

Toplanan halkı selamlayan Hariri, yaptığı konuşmada, "Lübnan'ın her yerinden bana ‘barış için şükürler olsun' demek için burada toplandınız. Ben de sizlere ‘Lübnan'da barış için, Lübnan, Lübnanlılar ve her biriniz için şükürler olsun' demek için buradayım" dedi.

Hariri, "Sizlerle kalıyorum ve sizlerle birlikte Lübnan'ı, istikrarını ve Arap dünyasındaki yerini savunmak için çalışmalarıma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.


Etkinliğe katılan bazı Lübnanlılar, ülkenin güvenlik ve istikrar tehlikesinin ortadan kalktığı için sevinçli olduklarını ifade etti.

Göstericilerden biri, "Saad el Hariri'yi selamlamak için buradayız. Kendisi Lübnan'ın yeni yolunu inşa ediyor. Tanrı ona uzun ömürler versin, biz de kendisine destek olacağız" diye konuştu.

Diğer bir göstericiyse, "Hariri'nin yaptıkları ve çalışmaları Lübnanlıların çıkarlarıyla örtüşüyor. Diğer siyasetçiler maalesef sıklıkla yurtdışından yönetiliyor. Kendisine destek olacağımızı ifade etmek için buraya geldik" ifadelerini kullandı.