'Mahkeme kararı olmadan tutuklamalar olabilir'

'Mahkeme kararı olmadan tutuklamalar olabilir'

İsviçre, Türkiye'ye seyahat uyarısında güncelleme yaptı.

İşviçre Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yle ilgili seyahat tavsiyelerini güncelledi. Bakanlık, vatandaşlarına giriş ve çıkışlarda oluşabilecek engellemelerin yanı sıra mahkeme kararı olmadan tutuklamalar olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Cumhuriyet’in haberine göre, İsviçre Dışişleri Bakanlığı’nın turizm sezonunun ortasında vatandaşlarına güvenliği için yaptığı seyahat uyarılarında bu yıl Türkiye’ye özel yer verildi. Uyarıda, “Türkiye’ye seyahat etmek isteyenler Türkiye’de düşman olarak görülüp görülemeyeceği konusunda iyi düşünmeliler” denildi.

‘MAHKEME KARARI OLMADAN TUTUKLAMALAR OLABİLİR’

Uyarı metninde Türkiye’de Olağanüstü Hal’in (OHAL) devam ettiğine dikkat çekilerek, giriş ve çıkışlarda oluşabilecek engellemeler ile mahkeme kararı olmadan tutuklamalar olabileceği belirtildi.

‘ÇİFTE VATANDAŞLAR İÇİN DAHA ÇOK TEHLİKE VAR’

Hem Türkiye hem İsviçre vatandaşı olan çifte vatandaşların daha çok tehlike ile karşı karşıya olduklarını savunan bakanlık, Türkiye’nin İsviçre vatandaşlığını gözardı etmesi halinde İsviçre’nin çifte vatandaşlara konsolosluk savunması hizmeti veremeyebileceğine dikkat çekti.

Uyarı metninde Türkiye’ye seyahat etmek isteyenlerin bu uyarıyı dikkate alıp almamasının kendi kararı olacağı belirtildi.(Kaynak: Cumhuriyet)