Mayadin'de IŞİD'e ait depolarda Batı üretimi silahlar bulundu

Mayadin'de IŞİD'e ait depolarda Batı üretimi silahlar bulundu

Russia Today (RT) televizyonu, Suriye ordusunun kurtardığı Mayadin kentinde IŞİD'e ait depolarda ABD ve İsrail dâhil Batı ülkelerinde üretilen silahların bulunduğunu aktardı.

Suriye ordusundan Albay Rahmi Mauwas, RT'ye verdiği mülakatta, "Buradaki depolar gerçekten devasa. Gördüğüm silah miktarından şaşkına döndüm. Burada İsrail, ABD, Batı menşeili yüzlerce ve hatta binlerce silah, ayrıca Doğu menşeili silahlar da var" ifadelerini kullandı.
Depolarda hafif, orta ve ağır silahların bulunduğunu söyleyen Mauwas, "Tanklar, zırhlı araçlar var, ayrıca birçok çeşit lojistik destek gereçleri ve donanımlar mevcut. Silah ve mühimmat depolarının büyük bir kısmı bu kentteydi, burada ayrıca üretim de yapılıyordu" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı dün Suriye ordusunun öncü birliklerinin Mayadin'de IŞİD militanlarının imha edilmesine yönelik operasyonu tamamladıklarını, kentin tamamen kurtarıldığını açıklamıştı.

Mayadin, Fırat vadisinde IŞİD'in kontrolünde kalan büyük bir yerleşim ve aynı zamanda terör yanlılarının Suriye'nin doğusundaki en güçlü ve donatılmış merkeziydi.