Medvedev: Doping soruşturmasının hedefi Rusya'ydı

Medvedev: Doping soruşturmasının hedefi Rusya'ydı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin CAS tarafından aklanan Rus sporcuların 2018 Kış Olimpiyatları'na katılımına izin vermeyerek utanç verici bir karar aldığını belirtti.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), CAS tarafından aklanan Rus sporcuları 2018 Kış Olimpiyatları'na almamasının utanç verici karar olduğunu duyuran Rusya Başbakanı Medvedev, amacın Rusya'ya siyasi zarar verme olduğunu vurguladı.

Medvedev, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "IOC komisyonu, utanç verici karar aldı. Haksız ve yasadışı. Ahlaka aykırı ve politize edilmiş. Komisyon, tam da bu tür tartışmalı durumları çözüme kavuşturmak için oluşturulan spor mahkemesi (CAS) tarafından hakları iade edilen sporcularımızı Olimpiyat Oyunlarına almayarak Olimpiyat anlaşmasını ve temel hukuk ilkelerini ayaklar altına aldı" dedi.

Rusya Başbakanı, ''Suç kanıtlanmamışsa suçsuzsun. Son karar mahkemenin. Ama (aklanan Rus sporcuları Olimpiyatlara almamaya yönelik) bu karar, kendini mahkemenin üzerinde tutan bir grup tarafından alındı. Bunlar kendilerini IOC, sporcular, sporseverlerin üzerinde tutuyor. Bu kararın amacı spordan çok uzak. Amaç, ülkemize siyasi zarar vermek'' diye ekledi.