Medvedev: Türkler geldi, siz gidin diyemeyiz

Medvedev: Türkler geldi, siz gidin diyemeyiz

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Türkiye ile normalleşmeye başlayan ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rossiya 24 televizyonunda yayınlanan Sergey Brilev ile 'Cumartesi Haberleri' programının konuğu olan Medvedev, Türkiye ile başlatılan normalleşme süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Moskova hükümetinin Ankara ile her seviyede müzakere yapacağını ifade eden Medvedev, "Bakanlar ve başbakan yardımcıları bunlarla ilgilenecek, bizzat ben de müzakerelere hazırım" dedi. Medvedev, vize serbestisi uygulaması başta olmak üzere siyasi sorunların ve ekonomik-işbirliğine ilişkin meselelerin aşamalı olarak çözüleceğini vurguladı.

'RUS TURİSTLER BU YIL TÜRKİYE'YE GİDEBİLMELİ'

Rusya vatandaşlarına bu yaz sezonunda Türkiye'yi ziyaret etme imkanının sunulması gerektiğini kaydeden Medvedev, Türkiye'nin güvenlik önlemlerini alması gerektiğini belirtti. Medvedev, "Türkiye terör saldırısına maruz kaldı ve maalesef bu ilk kez olmadı. Bu nedenle, güvenlik meselesi ön planda tutulmalı" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İÇİN EKONOMİDE DEĞİŞİKLİK YAPMAYACAĞIZ'

Öte yandan Medvedev, Türkiye de dahil olmak üzere hiçbir ülkenin çıkarları için ekonomide değişikliğe gitmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya pazarındaki bazı sektörlerde farklı ülkelerin faaliyet göstermeye başladığını anımsatan Medvedev, "Elbette iyi niyetlerle pazarımıza giriş yapanlara, 'Türk şirketleri geri dönüyor, siz gitmek zorundasınız' mesajı vermeyeceğiz. Her şey olduğu gibi devam edecek" yorumunu yaptı.