Adana'da eski hakim ve savcı çiftin FETÖ davası

Adana'da eski hakim ve savcı çiftin FETÖ davası

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski hakim ve savcı çiftin yargılanması başladı.


Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık eski Hatay Cumhuriyet Savcısı Bülent Ç. ve tutuksuz eski Hatay hakimi eşi Emine Selma Ç. ile avukatları katıldı.

Bülent Ç, savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisinin ve eşinin açığa alındığını belirtti. Hakkında beyanlarda bulunan tanık ifadesini kabul etmeyen sanık Bülent Ç, şöyle devam etti:

"Ben iddianamede ByLock analiz raporunu bulamadım. Ben hakkımda beyanlarda bulunan Bayram B'yi tanımıyorum. Hayatımda hiç bu şahsı görmedim. Bu şahsın benimle ilgili iki beyanı var o kişi ben miyim değil miyim bilmiyorum. Tanığın anlattığı konuların zaman yer ve kavram açısından benle alakası yoktur."


Bülent Ç. ayrıca, örgüte himmet vermediğini "ByLock" programını kullanmadığını öne sürdü. Emine Selma Ç. de üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve iddianamede hakkında soyut iddiaların yer aldığını iddia etti. Evinde yapılan aramalarda birtakım dijital materyallere el konulduğunu anımsatan Emine Selma Ç, şöyle konuştu:

"Evimizde el konulan 2 terabaytlık hardiskin çalışmadığı tespit edilmiştir. Görüntüleri kabul etmiyorum. FETÖ liderinin videolarını internetten izlediğime ilişkin olduğu belirtilen kalıntıları kabul etmiyorum. Ayrıca arama ve el koyma usulsüz yapılmıştır. Buna ilişkin teknik incelemeyi kabul etmiyorum. İmaj kayıtları el konulan yerde alınması gerekiyor. Bunların götürülmesi kanuna aykırıdır."

Emine Selma Ç. ayrıca, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğine (YARSAV) eşiyle 2008 yılında üye olduklarını belirterek, birliğin FETÖ ile bağlantılı olduğu hissine kapılmadıklarını kaydetti. Mahkeme heyeti sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 22 Şubat'a erteledi.