Mini etekli kadın Suudilerin gündeminde!

Mini etekli kadın Suudilerin gündeminde!

Suudi Arabistan'da genç bir kadının ülkede mini etek ve göbeği açık tişörtle dolaşırken yayınladığı video gündeme oturdu.

Suudi Arabistan’da genç bir kadın mankenin mini etek ve göbeği açık tişörtle dolaşırken çekilen videosu yetkilileri harekete geçirdi. BBC’de yer alan habere göre, videoda tarihi Uşaykır köyünde dolaşan Kulud isimli mankenin görüntüleri, sosyal medyada hızla yayıldı. Sosyal medyadaki bazı Suudi kullanıcılar kadına tepki göstererek tutuklanması gerektiğini söylerken, kadını savunan bazı kullanıcılar ise Kulud’un cesaretini överek, ‘genç kadının ne isterse onu giyebileceğini’ söyledi.

EN MUHAFAZAKAR BÖLGEDE

Suudi Arabistan’da kadınların kıyafetlerine yönelik katı kısıtlamalar bulunuyor. Bu kısıtlamalara göre kadınlar kamuya açık alanlarda başörtüsü takmak ve tamamen uzun kollu kıyafetler giymek zorunda. Videonun çekildiği Uşaykır köyü ise ülkenin en muhafazakar bölgelerinden biri olarak bilinen Necid bölgesinde yer alıyor. Bölge ayrıca, Suudi kraliyet ailesi tarafından da uygulanan ‘Vahhabi ideolojinin doğduğu yer’ olarak biliniyor.