Mısır'da havaalanına roketli saldırı

Mısır'da havaalanına roketli saldırı

Mısır’ın Kuzey Sina bölgesinde yer alan Ariş kenti havaalanına yapılan roket saldırısı sonucunda bir subayın hayatını kaybettiği iki subayın da yaralandığı belirtildi.


Mısır Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rifai tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ariş Havaalanı’na bugün atılan bir roket nedeniyle bir subay şehit oldu. İki subay da yaralandı. Saldırıda isabet alan bir helikopter de kısmen zarar görmüştür." ifadelerine yer verildi.

Saldırının yapıldığı bölgeye asker ve polis güçlerinin sevk edildiğini kaydeden Rifai, havaalanına saldırı esnasında Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ve İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar’ın Ariş kentinde temaslarda bulunduklarını duyurdu.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara yönelik operasyonlar yapıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.