Muhalifler seçim sonrası sokağa çıktı: 3 ölü!

Muhalifler seçim sonrası sokağa çıktı: 3 ölü!

Kenya'da seçim yarışını geride götüren muhalefetin başkan adayı Raila Odinga, oy sayımı devam ederken yaptığı basın açıklamasında, genel seçimlerin ‘hacklendiğini’ iddia etmiş şu ana kadar açıklanan tüm sonuçları ‘büyük ve kapsamlı sahtekarlık’ olarak nitelendirmişti.

72 yaşındaki Odinga'nın iddiasına göre bilgisayar korsanları 31 Temmuz'da işkence edilerek öldürülen seçim görevlilerinden Christopher Msando'nun kimlik bilgilerini kullandı.

Ülkenin seçim komisyonu sandıkların yüzde 90'ından fazlasının açıldığı çarşamba günü akşam saatlerinde hile iddialarını reddetti.

Devlet Başkanı olmak için yarışan Raila Odinga'nın seçimlere hile karıştığını söylemesinden sonra başkent Nairobi'nin yoksul mahallelerinden Mathare ve ülkenin batısında muhalefetin kalelerinden Kisumu kentinde başlayan protestolarda göstericiler polisle çatıştı.

Nairobi polis şefi Japheth Koome, gösterilerden faydalanıp ellerinde palalarla güvenlik güçlerine saldıran iki kişinin vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Polis ayrıca muhalefetin kuvvetli olduğu Kisii bölgesinde de bir kişinin açılan ateş sonucunda öldüğünü söyledi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, sayılan oyların yüzde 54,31'ini, rakibi Odinga ise yüzde 44,81'ini aldı.