Müslüman Kardeşlerden Erdoğan'a destek

Müslüman Kardeşlerden Erdoğan'a destek

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye yönetimi ve halkına selamlarını gönderdi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Geçen yıl bugünlerde Türk halkı  tüm grup ve partileriyle ayağa kalktı. Askeri darbeye karşı koydu. Göğüslerini  siper ederek ülkesini ve demokrasi tecrübesini korudu." ifadesi kullanıldı.

Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz 2016 tarihinin, "Türk halkının  tüm gruplarıyla yöneticilerinin etrafında toplandığı ve darbeyi böylece hezimete  uğrattığının" bariz bir işareti olarak kalacağı aktarılan açıklamada, "Türk  halkı, ayaklanarak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak   darbecilere, uşaklarına ve destekçilerine ciddi bir ders verdi." denildi.  kaydedildi.

Türk halkının ve yönetiminin darbe girişiminin etkisiz hale getirmeyi  başardığı aktarılan açıklamada ayrıca, "Büyük Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a, hükümete, siyasi partilere, halkına, dernek ve kuruluşlarına selam  olsun." ifadelerine yer verildi.