Ve tarihi zirve sona erdi

Ve tarihi zirve sona erdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, iki ülke ilişkilerinin oldukça kötü olduğu bir dönemde ilk kez başbaşa görüşme için Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, ülkelerinin ilişkilerinin hayli gergin olduğu bir dönemde, ilk bire bir görüşmeleri için Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geldi. Trump "Dünyanın da bizim iyi anlaştığımızı görmek istediğini düşünüyorum" dedi. Putin de "Vakti gelmişti" vurgusu yaptı.

Putin'le Trump'ın Helsinki'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki bire bir görüşmesi beklenenden 55 dakika daha geç başladı. İki lider görüşmeden önce basına kısa birer açıklama yapıp kameralar önünde el sıkıştı. "İki ülke olarak çok iyi anlaşamadığımızı düşünüyorum. Gerçekten de dünyanın da bizim iyi anlaştığımızı görmek istediğini düşünüyorum" diyen Trump "Dünyanın gözü burada. Karşılıklı görüşmemize başlamak için sabırsızlanıyorum" diye devam etti.

ZİRVE BİTTİ

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi görüşme sona erdi. Görüşmeye ilişkin açıklama bekleniyor.

Trump, toplantının ardından yaptığı ilk açıklamada "Putin ile görüşmek güzel bir başlangıç oldu" dedi.