'Nefret tweetleri' Twitter'ın kapısına kadar geldi!

'Nefret tweetleri' Twitter'ın kapısına kadar geldi!

Nefret tweetlerini silmeyen Twitter'ın Hamburg'taki ofisinin önüne nefret söylemleri içeren tweetler yazan Alman komedyen Shahak Shapira, "Eğer Twitter beni bunları görmem için zorluyorsa, ben de onları görmek zorunda bırakırım" dedi.

Alman komedyen Shahak Shapira, nefret söylemi içeren tweetleri silmemekle suçladığı Twitter’ın Hamburg’daki ofisinin önüne bu tweetleri yazdığı bir eylem yaptı.
Shapira, nefret söylemiyle ilgili altı ay içinde 300 tweeti Twitter’a ilettiğini, ancak sadece dokuzuna şirketin cevap verdiğini söylüyor.


BBC Türkçe’nin haberine göre, Yahudi olan Shapira’nın YouTube’a yüklediği videosunda ise 30 adet tweeti Twitter’ın Hamburg’daki ofisinin önüne yazdığı görülüyor. Bu tweetlerin bazıları, “Almanya’nın İslam’a bir çare bulması gerek” ve II. Dünya Savaşı’nda Nazilerin altı milyon Yahudi’yi katletmesine referansla “Yahudileri gazlayalım” gibi ifadeler içeriyor.


Tweetlerin yazılı olduğu şablonlar ve sprey boyalarla binanın önündeki sokağa tweetleri yazdığı görülen videoda Shapira, “Eğer Twitter beni bunları görmem için zorluyorsa, ben de onları görmek zorunda bırakırım” diyor. Komedyen bu tweetlerin “sadece hakaret ya da şaka değil, şiddet tehdidi içeren mesajlar olduğunu” vurguluyor.