New York'un ünlü meydanında bir araç yayaları ezdi

New York'un ünlü meydanında bir araç yayaları ezdi

ABD’nin New York şehrindeki ünlü Times Meydanı’nda bir araç yayalara çarptı. İlk gelen bilgilere göre bir kişi hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. New York'un ve dünyanın en ünlü meydanındaki olayın ardından bir açıklama yapan ABD'li yetkili, olayın terör saldırısı olduğuna dair ellerinde bir bilgi olmadığını belirtti. Aynı yetkili aracın sürücüsünün 26 yaşında latin amerika kökenli olduğunu ve alkol testine alındığını belirtti.

ABD’nin New York kentinde Times Meydanı’nda bir araç, yayalara çarptı. Times Meydanı’ndaki olayda 12 kişinin yaralandığı bildirildi. Bölge güvenlik kordonuna alındı. Times Meydanı’nda hız yaparak yayalara çarpan sürücü gözaltına alındı. Yerel saatle 16.00 sıralarında ve koyu kırmızı renkli sedan otomobil ile gerçekleşen olayda, en az bir kişi öldü.

'TERÖR EYLEMİ GİBİ GÖRÜNMÜYOR'

Görgü tanıkları, aracın ters yönde gittikten sonra yayalara vurduğunu ve hareketlerinin "kasıtlı göründüğünü" söyledi. Ancak polis yetkililerinden yapılan açıklamada, "olayın terör eylemi gibi görünmediğini" belirtildi. New York polisi ve itfaiyesinin çok sayıda görevliyle olaya müdahale ettiği ve yaralıların hastaneye götürüldüğü görüldü. Aracın şoförü kısa süre içinde gözaltına alındı.

NEW YORK İTFAİYESİ: 1 ÖLÜ 12 YARALI

Olaya kısa süre içinde müdahale eden itfaiye ekipleri daha sonra yaptıkları açıklamada, 1 kişinin hayatını kaybederken 12 kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti. 

ABD'Lİ YETKİLİ: TERÖR SALDIRISINA DAİR ELİMİZDE BİLGİ YOK

Olay sonrası bir açıklama daha yapan ABD'li yetkililer olayın terör saldırısı olduğuna dair ellerinde bir bilgi olmadığını belirttiler. Ayrıca aynı yetkili aracın şoförünün 26 yaşında ve latin amerika kökenli olduğunu ve alkol testine gönderildiğini söyledi.