‘Bitcoin’in yaratıcısı Elon Musk’

‘Bitcoin’in yaratıcısı Elon Musk’

Çağımızın dahi girişimcisi olarak lanse edilen ve SpaceX, Hyperloop gibi birçok projenin arkasındaki isim olan Elon Musk'a dair yeni bir iddiada bulunuldu. Eski SpaceX çalışanı Sahil Grupta, Musk'ın Bitcoin'in kurucusu olduğunu belirtti.

Dunyahalleri’nin Cryptocoinsnews’den aktardığına göre Yale Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan ve geçmişte SpaceX’te çalışan Sahil Gupta’nın iddiaları Elon Musk’ın Bitcoin’in kurucusu olduğuna yönelik söylemleri gündeme getirdi. Medium’da Musk ile ilgili yazı yayımlanan Gupta; iddiasında Musk’ın 2013 yılında Hyperloop üzerinde yazdığı makalede engin kriptografi ve ekonomi bilgisine sahip olduğunu söylüyor. Gupta iddiası içerisinde Musk’ın küresel sorunları çözme tutkusuna sahip olduğunu ve 2008 yılında yaşanan mali krizin Musk’ı böyle bir sistemi ortaya çıkartmasına neden olabileceğini belirtiyor. Gupta iddiaları içerisinde Musk’ın 2014 yılına ait bir Twitter paylaşımını da gösteriyor. Musk’a kripto paralar ile ilgili soru soran bir kişiye “Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu anlaşıldığına göre sanırım konu kapanmıştır” yanıtı iddialarda yer alıyor.

Bitcoin nedir?

Herhangi bir banka ve kuruluş ile ilişki olmayan dijital para birimi olan BitCoin’in 2008 yılında Satoshi Nakamoto olarak bilinen kişi ya da kurum tarafından oluşturulduğuna inanılıyor. Sene başında değeri 997 Amerikan Doları olan Bitcoin’in bugünkü değeri 9 bin doları aşmış bulunuyor.