O çocuk gittiği müzenin hatasını ortaya çıkardı!

O çocuk gittiği müzenin hatasını ortaya çıkardı!

Britanya'da 10 yaşındaki Asperger sendromlu çocuk, gittiği müzede hata buldu.

Britanya’da Asperger sendromlu 10 yaşındaki Charlie Edwards isimli bir çocuk, Doğal Tarih Müzesi’ndeki (Natural History Museum) bir hatayı ortaya çıkardı.

Evrensel’in aktardığına göre, annesiyle müzeyi ziyaret eden Charlie Edwards, dinozorların olduğu bölümde gördüğü Oviraptor isimli dinozorun aslında Triceratops familyasından bir türe ait olduğunu fark etti. Annesine dinozorun etiketinin yanlış olduğunu söyleyen Charlie, önce annesini bu duruma inandıramadı.

Daha sonra annesinin telefonunu isteyerek her iki dinozorun da internetten fotoğraflarını gösteren Charlie, annesini ikna etti. Annesi de durumu müze yönetimine bildirdi.

Müzeden gelen yanıtta, Charlie’nin haklı olduğu ve etiketleme sırasında bir hata yapıldığı açıklandı. Müze yönetimi aileye yaptığı açıklamada, Charlie’nin paleontolojiye olan bu merakının devam etmesini umduklarını söyledi.

Charlie’nin üç yaşından beri ansiklopedi okuduğunu söyleyen anne Jade Edwards, oğlunda Asperger sendromu olduğunu ve bir konuyu severse onunla ilgili her şeyi öğrenmek istediğini ifade etti.