Okuma yazma bilmeyen büyükanneye resimli telefon rehberi!

Okuma yazma bilmeyen büyükanneye resimli telefon rehberi!

İspanya'da okuma-yazma bilmeyen büyükannesine farklı bir telefon rehberi yapan torunun çizimleri sosyal medyada viral oldu.

Bugün 31 yaşında olan iletişim uzmanı Pedro Ortega, numaraları bilmesine rağmen karşısındaki isimleri okuyamayan büyükannesi Encarna Ales için çocukluğundan itibaren çizimler yapmaya başladı.

Endülüs bölgesinde yaşayan 74 yaşındaki Ales, okuma yazma öğrenemeden, sekiz yaşındayken bir fırında çalışmak için okulu bırakmak zorunda kaldı. Ales yıllarca emeğinin karşılığını para olarak değil, ekmek olarak aldı. Ortega, “Büyükannem, eşine dostuna telefon etmeyi seviyor. Ama numaraları bilemiyordu. Bir gün babamla ziyaretine gittik ve bir rehber yaptık. Ama harfleri bilemediği için faydası olmadı. Bunun üzerine her sayfaya bir telefon numarası yazıp karşısına çizimler yapmaya başladım. Bu yirmi yıl boyunca devam etti” dedi.

Pedro Ortega’nın sosyal medyada yayımladığı rehber, kısa sürede viral oldu. İspanya Ulusal İstatistik Kurumu’na göre, ülkede 2016 verilerince 700 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Bu kişilerin yaklaşık 400 bini 70 yaşın üzerinde.