Ölüme terk edilen engelli kadını Türk askeri kurtardı

Ölüme terk edilen engelli kadını Türk askeri kurtardı

Türk askeri, Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/PKK unsurlarından temizlenen bir köyde terör örgütlerince ölüme terk edilmiş engelli kadını kurtararak Türkiye'ye getirildi.

Afrinli kadın, bölgede hazır bekleyen Sağlık Bakanlığına ait zırhlı  ambulansla alınarak sınır hattına kurulan UMKE ilk yardım çadırına getirildi.

Bitkin halde bulunan ve kimlik bilgilerine ulaşılamayan engelli kadın,  burada sağlık ekiplerince tepeden tırnağa genel sağlık kontrolünden geçirildikten  sonra Kırıkhan Devlet Hastanesine sevk edildi.

Sivil ve sosyal anlamda da gereken hassasiyet gösteriliyor

UMKE çadırında kadının durumu hakkında sağlık personelinden bilgi alan  Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyon  kapsamında sadece askeri anlamda değil, sivil ve sosyal anlamda da gereken  hassasiyetin gösterildiğini vurguladı.

Harekatın birçok noktada devam ettiğini hatırlatan Karaosmanoğlu,  "Askerimiz, kadını Türkiye sınırının hemen karşısında bulunan El Hamam köyünde  PYD unsurlarınca ölüme terk edilmiş yalnız bırakılmış şekilde buldu. Ama Türk  askerimiz tarihimiz boyunca olduğu gibi hassasiyet göstererek kadını zırhlı  ambulansla Türkiye'ye getirdi. Valimizin de talimatlarıyla buradaki UMKE  çadırımız da ilk tedavisi gerçekleştirildi. Bakımı Türkiye Cumhuriyetince  üstlenilmek üzere Kırıkhan Devlet Hastanemizde devam ettirilecek." sözlerine yer  verdi.