Ölümsüzlüğün sırrı burada olabilir!

Ölümsüzlüğün sırrı burada olabilir!

M.Ö. 221 yılında Çin'i birleştiren ve tarihinin ilk imparatoru olarak bilinen Çin Şi Huang'ın talimatıyla o yıllarda başlanan ölümsüzlük arayışı binlerce yıl sonra tabletlerde ortaya çıktı.

Xinhua haber ajansı, Huang döneminde kalma ölümsüzlüğün araştırıldığı o tabletlerin ortaya çıkarıldığını duyurdu.

 Çin'i birleştiren ilk imparator Çin Şi Huang dönemi, 2300 yıl öncesinden kalma Terrakotta ordusu ile tanınıyor. Ancak Huang, sadece kendi mezarını koruması için hayata geçirdiği bu dev orduyla değil, ölümsüzlük arayışlarıyla da tanınıyor. Çin Şi Huang M.Ö. 221 yılında Çin'i birleştiren imparator olarak biliniyor. Bütün topraklarda yazıyı, parayı, ağırlık ve ölçü birimlerini standart hale getirmiş, kanallar ve yollar yaptırmıştı. Kuzey sınırlarını akınlardan korumak için Çin Seddi'nin inşasını da o başlatmıştı.

Ölümsüzlük arayışındaki Çin Şi Huang bunu sağlayacak iksiri bulması için ülke dışına elçiler gönderir. Eski kralların ve alimlerin 10 bin yıl yaşadığı ve bunu sinabar (civa sülfür) içerek yaptıkları inancıyla kendisi de içtiği şaraplara cıva katarmış. Cıva zehirlenmesinden 39 yaşında öldüğünde, terakota askerlerden yeraltı ordusunu tamamlamıştı. Hayattayken hükümdarlığı sonsuz olmazsa öteki dünyada bu işe devam etme inancıyla yapmıştı bunu. Çin imparatorunun mozolesi de bir zamanlar 100 metreyi bulan piramidi ve antik şehri ile muhteşemdi. 8000 terrakotta askerin koruduğu mezar hala açılmamış olduğu için bütün esrarengizliğini koruyor.

Huang, bugün yine gündemde. Nedeni ise bin yıllar sonra bulunan tabletler. Xinhua haber ajansına göre bu tabletlerde ölümsüzlük iksiriyle ilgili o yıllarda yapılan araştırmalar yer alıyor. Ortaya çıkarılan 36 bin tablette, ölümsüzlük arayışının yanı sıra buna karşın bir kesimin olduğu da ifade ediliyor.