Papa ilk defa Arakan'dan bahsetti!

Papa ilk defa Arakan'dan bahsetti!

Asya turuna Bangladeş'te devam eden Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francisco, büyük tepkilerin ardından bugün ilk kez Arakan'dan bahsetti.

Myanmar'da 'Arakanlı' ifadesini kullanmayan Katolikler'in ruhani lideri Papa Francis Bangladeş ziyaretinde ilk kez 'Arakan' terimini kullandı. Myanmar hükümeti kuşaklardır yaşadıkları ülkede vatandaşlık hakları olamayan Arakanlı'lar için resmi olarak 'Bangladeşli göçmenler' ifadesini kullanıyordu.
Papa Francis Myanmar'da sivil ve askeri liderlerle temaslarının ardından 600.000'den fazla Arakanlı Müslümanlar'ın Myanmar'da yaşadığı şiddet olaylarından kaçarak sığındığı Bangladeş'e geçti.

Başkent Daka'da Arakanlı Müslümanlar'ın hikayelerini dinleyen Papa kendisiyle konuşan sığınmacıları kutsadı.

Myanmar ziyareti sırasında 'Arakan' ifadesini kullanmaktan kaçınan Papa, sığınmacılarla bir araya geldiğinde ilk kez bu terimi kullandı.

'DÜNYANIN İLGİSİZLİĞİ' NEDENİYLE ARAKANLI SIĞINMACILARDAN AF DİLEDİ

Bir araya geldiği 16 Arakanlı Müslüman'dan 'dünyanın ilgisizliği' nedeniyle af dileyen Papa " Biz size yakınız. Durumunuz çok zor. Sizi incitenlerin adına, dünyanın ilgisizliği nedeniyle sizden af diliyorum" dedi.

​PAPAPMOBİL'İ BIRAKTI, ÇEKÇEK'E BİNDİ

Sabah saatlerinde 'Papamobil'i ile Daka'daki bir parkta açık hava ayini yapan Papa'yı görmeye 100 binden fazla Bangladeşli Katolik gitti.

Çoğunluğu Müslüman 169 milyon nüfuslu Bangladeş'te nüfusun yüzde 1'inden az sayıda Katolik yaşıyor.

​Papa ayinin ardından kurşun geçirmez aracından inip çekçeke binince ortaya renkli görüntüler çıktı.