Paris’te rehine dehşeti

Paris’te rehine dehşeti

Fransa'nın başkenti Paris'te rehine krizi yaşanıyor. Bombası olduğunu söyleyen bir kişinin 2 ila 3 kişiyi rehin aldığı belirtilirken; rehinelerden birinin hamile olduğu, bir diğerinin ise yaralı durumda bulunduğu da medyada yer alan iddialar arasında. Rehine sayısına dair resmi bir açıklama yapılmazken, olay yerinde bulunan Sputnik muhabirinin aktarımına göre ise bir kişi serbest bırakıldı.

Olay yerindeki geniş kapsamlı polis operasyonu devam ediyor. Ambulans ve itfaiye araçlarının da rehine krizinin gerçekleştiği bölgeye intikal ettikleri kaydedilirken, polis Parislilere evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

France Blue'nun bildirdiğine göre, Paris’in 10’uncu Bölgesi’nde bir adamın birkaç insanı rehin aldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da yaşananları teyit ederek polisin kapsamlı bir operasyon sürdürdüğünü Twitter’dan duyurdu.

Habertürk Paris Temsilcisi: Basit bir adli vaka olmayabilir

Olay yerinden bildiren Gazete Habertürk Paris Temsilcisi Umur Talu da, saldırganın ağır silahlara ve bombaya sahip olduğu bilgisini aktarırırken; rehine sayısının ise 2 olarak duyurulduğunu söyledi. 

Saldırganın rehin aldıktan sonra İran Büyükelçisi'yle görüşmek istediğini kaydeden Talu, bu konuda herhangi bir gelişme ise olmadığını ifade etti. Talu, saldırganın ağır silahlar ile bombaya sahip olduğu yönündeki haberlerin doğru olması halinde, yaşananların 'basit adli bir vaka' olmaması ihtimalinin yüksekliğine dikkat çekerek, krizin terör saldırısı olabileceğine işaret etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre, rehine krizinin sebebi henüz bilinmiyor. Bölge boşaltıldı. Paris polisi bölgeye intikal etti ve krizin terörizmle ilintili olmadığını söyledi.

Rehinelerden biri yaralı, saldırgan İran Büyükelçiliği'yle iletişime geçmek istedi

France Blue’dan alınan bilgiye göre rehin tutulan üç kişiden biri hamile bir kadın. Rehinelerden birinin de yaralı olabileceği söyleniyor. 

Saldırganın bombalı ve silahlı olduğu; ayrıca İran Büyükelçiliği’yle iletişime geçmek istediği de gelen bilgiler arasında.