Pentagon: Suriye'deki başarı Rusya değil koalisyona ait

Pentagon: Suriye'deki başarı Rusya değil koalisyona ait

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ortadoğu Masası Sözcüsü Eric Pahon, Suriye topraklarının büyük bölümünün militanlardan temizlenmesinin Rusya'nın değil, ABD öncülüğündeki koalisyonun başarısı olduğunu ileri sürdü.

Sputnik'e konuşan Pahon "Suriye rejimi ve Rusya, IŞİD'e karşı operasyonlarda ciddi bir yaklaşım veya sorumluluk takınmadı. IŞİD'e karşı operasyonların yalnızca küçük bir kısmını gerçekleştirdi. Irak ve Suriye topraklarının büyük kısmı uluslararası koalisyon ve müttefikleri tarafından kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

'OPERASYONLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Koalisyon'un Suriye'de teröristlere karşı operasyonlarına ve kurtarılan bölgelere istikrar getirilmesi yönünde çalışmalarına devam edeceğini belirten Pahon "Bu göçmen Suriyelilerin ve ülke içinde yer değiştirenlerin evlerine dönmesini sağlayacak" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, YPG de dahil Deyr ez Zor'un doğusundaki tüm etnik ve dini grupları temsil eden 23 heyetin, 'Fırat Doğu Bölgesi Yerel Yönetim Komitesi' birinci toplantısı için bir araya geldiği belirtilmişti.

Toplantıya katılan Rus Tümgeneral Yevgeniy Poplavskiy, Fırat'ın doğusundaki milis güçlerin Deyr ez Zor'daki IŞİD militanlarına yönelik operasyonda sona yaklaştığını ifade etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün Suriye'nin neredeyse tamamının teröristlerden kurtarıldığını söylemişti.