Peşmerge ve Irak yetkilileri, Germiyan Cephesi konusunda anlaştı

Peşmerge ve Irak yetkilileri, Germiyan Cephesi konusunda anlaştı

Peşmerge güçleri ile Irak ordusu yetkilileri tarafından gerçekleştirilen bir toplantıda Germiyan Cephesi’nin Irak ordusunun elinde kalacağına yönelik anlaşma sağlandığı belirtildi.

Germiyan Cephesi Sorumlusu Mahmud Sengavi ve Tabci Cephesi’nde Peşmerge güçleri komutanı Adanan Heme Mina gibi Peşmerge yetkililerinin Irak’ın Diyala kentine bağlı Hanekin ilçesinde Hanekin Kaymakamı Ali Rıza, Diyala Valisi ve Irak Ordusu yetkilileri ile Hanekin ilçesinin güvenliği için bir toplantı gerçekleştirdikleri açıklandı.

Bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilen toplantının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Basın Bürosu Sorumlusu Şerko Mir Veysi’nin tarafından ulaştırılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Her iki taraf da ilçenin idari ve siyasi durumunun olduğu gibi kalması ve hiçbir askeri hareketin gerçekleşmemesi üzerine anlaştılar. Nitekim ilçenin idaresi Bağdat hükümetine bağlıdır ve ayrıca ilçedeki Peşmerge güçleri de yerlerinde kalacaklar.” Açıklamada sadece Iraklı bir polis gücünün ilçeden geri çekileceği ve kendileri için belirlenen özel bir yerde konuşlanacağı aktarıldı. (Sputnik)