Putin'den ABD'ye flaş misilleme

Putin'den ABD'ye flaş misilleme

Putin: Rusya’daki 755 ABD diplomatı ülkeden ayrılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ABD'nin yeni yaptırımlarına karşı flaş açıklamalar geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin bu ülkedeki diplomatlarının sayısında 755 kişilik bir kısıtlamaya gidileceğini duyurdu.

Vesti.ru sitesinde yayınlanan röportajda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Putin, “ABD’nin Rusya’daki diplomatik temsilciliklerindeki personel sayısında 755 kişilik kısıtlamaya gidiliyor. Diplomatların sayısı böylelikle ABD’deki Rus diplomatların sayısıyla eşitlenmiş olacak, her tarafta 455’er kişi olacak” diye konuştu.

Rus lider, “Diğer olası tedbirlere veya diplomatik kurumların çalışmaları bakımından bu sayının çok veya az olduğu konusuna gelince, bu rakam oldukça fazla. Çünkü binin üzerinde diplomat ve teknik görevli Rusya’da çalıştı ve hala çalışıyor, bunların 755’i ise faaliyetlerine son vermeleri gerekecek. Bu oldukça fazla” ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR ŞEY YANITSIZ KALMAYACAK'

Putin açıklamasında, "(Rusya-ABD ilişkilerinde) Durumun değişeceğine yönelik umudumuz vardı. Uzun bir süre bazı şeylerin iyiye gitmesini bekledik. Ancak görünen o ki, yakın gelecekte herhangi bir değişiklik olmayacak. Hiçbir şeyi yanıtsız bırakmayacağımızı göstermenin zamanının geldiğine karar verdim" dedi.

'KİTLESEL İMHA SİLAHLARININ KISITLANMASI ALANINDA ABD İLE ÖNCÜ DURUMDAYIZ'

Terörle mücadele, Suriye’de işbirliği ve kitlesel imha silahlarının kısıtlanması konularını Rusya ile ABD arasındaki işbirliğinin önemli alanları olarak tanımlayan Rus lider, “(ABD) ile işbirliğinin çok önemli alanları var. Kitlesel imha silahlarının kısıtlanması, terörle mücadele konularında ABD ile öncü durumdayız. Son zamanlarda yapılanlara bakılırsa, Suriye’de gerilimi azaltma bölgelerinin oluşturulması, somut bir adım, ortak çalışmalarımızın somut bir sonucu" dedi.