'Putin, Türkiye ile NATO ittifakına zarar vermeyi hedefliyor'

'Putin, Türkiye ile NATO ittifakına zarar vermeyi hedefliyor'

İngiltere'nin The Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in St. Petersburg'da bir araya gelmesinin ardından yayınladığı başyazıda, 'Türkiye'nin Batı için çok önemli bir müttefik olduğunu, fakat NATO'da ayrıcalıklı üye olmaması gerektiğini' ifade etti.

 İngiltere'nin The Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 9 Ağustos tarihinde Rusya'nın St. Peterburg kentinde gerçekleştirilen görüşmeyi Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile ilişkileri açısından ele alan bir başyazı yayınladı. The Times, başyazısında 'Türkiye'nin Batı için çok önemli bir müttefik olduğunu, fakat Türkiye'ye NATO içinde ayrıcalıklı bir üyeliğin verilmemesi gerektiğini' savundu. 
"Putin, NATO ittifakına zarar vermeyi hedefliyor"
Erdoğan-Putin görüşmesinde alınan kararların Batı'da endişe yarattığına dikkat çekilen başyazıda, Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında AB ve ABD'nin gösterdiği tutumun ülkenin Batı'ya karşı tavır almasına neden olduğu vurgulanırken 'Putin'in darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı'na desteğini açıklamada Batılı liderlerden daha hızlı davrandığı ve kendisini Ankara'nın doğal bir ortağı olarak sunarak NATO ittifakına zarar vermeyi hedeflediği' belirtildi.
"Türkiye, NATO'da ayrıcalıklı bir üye olamaz"
'IŞİD'e karşı birlikte savaşma planının bile Batı'daki ayrılıkları kışkırtmayı hedeflediği' yorumunda bulunulan başyazıda ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Belki Erdoğan'ın Kremlin'e kur yapması, Batı'nın çok daha istekli bir destek sunmasını ve saygı duymasını sağlama çabasıdır. Şüphesiz, Avrupa Birliği, göçmen akışını durdurmak için Türkiye'nin önemli desteğine ihtiyaç duyuyor. Ve Türkiye IŞİD'e karşı mücadele de olmazsa olmaz bir ülke.
"Darbe girişimi sonrasındaki kapsamlı sıkı önlemlere karşın Türkiye hayati bir şekilde Batı'nın müttefiki olmaya devam ediyor. Ama Batı şunu da netleştirmeli: Erdoğan kendisi için NATO içinde, arkadaşı Vladimir Putin'e masada söz hakkı verecek, ayrıcalıklı bir üyelik yaratamaz."