Rajoy: Hiçbir ülke referandumu ciddiye almıyor

Rajoy: Hiçbir ülke referandumu ciddiye almıyor

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Ulusal Kongre'de yaptığı konuşmasında, Katalonya'da gerçekleştirilen bağımsızlık referandumuna ilişkin, "Dünyada hiçbir ülke Katalonya bağımsızlık referadumunu ciddiye almıyor" ifadelerini kullandı.

Katalonya'da gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun başarısızlığa uğradığını söyleyen İspanya Başbakanı Rajoy, bağımsızlık sözünü ise 'masal' olarak nitelendirdi. Rajoy konuşmasında, "Demokrasimizi, İspanya birliği ve Katalonya'nın statüsünü baltalamak amacıyla gerçekleştirilen yasadışı referandum başarısızlığa uğramıştır ve bu referandumdan çıkacak hiçbir sonuç Katalan bağımsızlığını yasal haline getirmeye yaramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Rajoy, Katalonya'da gerçekleştirilen bağımsızlık referandumuna ilişkin, "Dünyada hiçbir ülke Katalonya bağımsızlık referadumunu ciddiye almıyor" şeklinde konuştu.

'İTAATSİZLİK VE DEMOKRATİK HUKUK ARASINDA ARABULUCULUK MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Katalonya bağımsızlığının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Rajoy, İspanya'nın yalnızca tüm İspanyol halkının bu yönde karar vermesiyle bölünebileceğini dile getirdi. İspanyol Başbakan ayrıca, ülkedeki mevcut gerginliği sona erdirmek için herhangi bir uluslararası arabuluculuğa ihtiyaç duyulmadığını belirterek, "Demokratik hukuk ile itaatsizlik ve yasadışılık arasında arabuluculuk mümkün değildir" ifadelerini kullandı.