Rakibi Clinton'a oy vereceğini açıkladı

Rakibi Clinton'a oy vereceğini açıkladı

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat aday adayı Bernie Sanders rakibi Hillary Clinton'a oy vereceğini açıkladı.

Demokratik Parti’nin aday adaylarından Bernie Sanders, MSNBC kanalında katıldığı programda kasım ayında yapılacak başkanlık seçimde rakibi Hillary Clinton’a oy verebileceğini açıkladı.

Hillary Clinton şu an 27 eyalette ön seçimleri kazanırken rakibi Sanders’in yüzü 21 eyalette güldü. Sanders’ın adaylık yarışından elenmesi hâlinde ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Demokratların adayı olacak.



Sanders bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Clinton’a oy vereceğini belirterek asıl meselenin Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın başkan seçilmesini engellemek olduğunu belirtti. Sanders konuşmasında şunları söyledi:

“Buradaki asıl mesele şu, Donald Trump’ın yenilmesi için elimden gelen her şeyi yaparım. Trump eğer seçilirse bu ülke için büyük bir felaket olur.”

Her ne kadar Trump’ın adaylığı resmiyet kazanmasa da Cumhuriyetçi Parti’nin tüm aday adayları yarıştan çekildi. Cumhuriyetçi ve Demokratik Parti’nin adayları her iki partinin yapacağı kongreler sonrası netlik kazanacak.