Rakka'ya ABD'den ağır silah sevkiyatı devam ediyor!

Rakka'ya ABD'den ağır silah sevkiyatı devam ediyor!

Terör örgütü IŞİD'e karşı Suriye'de koalisyon güçlerinin desteği ile Demokratik Suriye Güçleri'nin yürüttüğü operasyon devam ederken, ABD'nin başta YPG olmak üzere SDG'ye verdiği ağır silahların Rakka'ya sevkiyatı sürüyor.

Ana omurgasını PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'nin oluşturduğu DSG'nin 6 Haziran'da IŞİD'e karşı başlattığını duyurduğu Rakka operasyonu kapsamında şimdiye kadar El-Meşleb, El-Sibahiye, Sinaa, El-Romaniye, El-Batteni ve El-Qadisiye mahalleleri IŞİD'ten temizlenirken, çatışmaların diğer mahallelerde devam ettiği belirtildi.

Rakka'yı her yönden kuşatan ve koalisyon uçaklarının havadan destek verdiği DSG'nin, eski Rakka olarak bilinen Hişam Abdülmelik Mahallesinin de yarısını DEAŞ'tan aldığı belirtildi. Suriye'deki Kürt sitelerinde yer alan haberlere göre, IŞİD, çatışmalarda özellikle bomba yüklü araçlar kullanırken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin verdiği ağır silah ve teçhizat ile operasyon devam ediyor. ABD'nin DSG'nin ana omurgasını oluşturan YPG'ye verdiği ağır silah ve araç sevkiyatının da Rakka'ya yapılmaya devam edildiği belirtildi. 

Suriye rejimi yaşanan iç savaş nedeniyle Fırat nehrinin kenarında bulunan yaklaşık 1 milyon nüfuslu Rakka kentinde kontrolü Mart 2013'te kaybetmiş, kenttin kontrolü başta ÖSO olmak üzere diğer grupların denetimine girmişti. Rakka kenti, Ocak 2014 tarihinde ise IŞİD'in kontrolü altına girmişti.