Resti çektiler! 'Biz şehit olmaya hazırız'

Resti çektiler! 'Biz şehit olmaya hazırız'

İran Devrim Muhafızları'nın bünyesindeki Kudüs Gücü'nün başındaki isim olan Tümgeneral Kasım Süleymani, ABD Başkanı Trump ve ABD'yi hedef alan çok sert ifadeler kullandı. Bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Süleymani, "Biz şehitliği bilen bir ulusuz ve sizi bekliyoruz" dedi.

İran ile ABD arasındaki atışma devam ediyor… ABD’nin İran’a yeni yaptırımlar uygulama kararı almasının ardından iki ülke arasındaki kriz büyümüş ve her iki taraf da karşılıklı sert açıklamalar yapmıştı.

Bugün İran Devrim Muhafızları’nın bünyesinde bulunan Kudüs Gücü’nün başındaki isim olan Tümgeneral Kasım Süleymani, ABD’yi hedef alarak çok sert konuştu. ABD Başkanı Trump’ın İran’ı tehdit ederken İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye seslenmemesi gerektiğini söyleyen Süleymani, “Bir asker olarak, Trump’ın tehditlerine yanıt vermek benim görevim. Eğer tehdit dilini kullanmak istiyorsa benimle konuşmalı, cumhurbaşkanıyla değil” dedi.

Süleymani, “Biz şehitliği bilen bir toplumuz ve sizi bekliyoruz” diyerek Trump’ın olası bir saldırısı durumunda misliyle yanıt vereceğini ifade etti.