Reuters fotoğrafladı: Amerikan askerleri ve PYD'liler sınırda

Reuters fotoğrafladı: Amerikan askerleri ve PYD'liler sınırda

Türkiye'nin Sincar ve Karaçok'taki PKK/PYD hedeflerine yönelik hava operasyonlarının ardından PKK/PYD'li teröristler ABD'nin koruması altında sınıra yakın bölgeye geçti. ABD'li askerlerle birlikte sınırda nöbet tutan teröristlerin maskeli olması ise dikkati çekti.

Türkiye'nin terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik Sincar ve Karaçok'ta gerçekleştirdiği hava operasyonlarının ardından terör örgütü PKK/PYD'li teröristler ABD zırhlılarının koruması altında Tükiye sınırına yakın bölgelere geldi. ABD'nin kalkan olduğu teröristler, dün gece ABD'li askerlerle birlikte sınırda nöbet tuttu.

Reuters'ın Kızıltepe'nin karşısında sınırın diğer tarafında bulunan Derbesiye'de çektiği fotoğraflarda, ABD zırhlı aracının yanında PKK/PYD'li teröristler bulunuyor. Fotoğraflarda teröristlerin maskeli hali ise dikkati çekiyor. Bölgede teröristlerin yanı sıra ABD bayrakları da bulunuyor.

TÜKİYE OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Türkiye, Sincar ve Karaçok'ta gerçekleştirdiği hava operasyonlarının ardından sınır bölgesine askeri sevkıyatını da artırdı. Çok sayıda askeri araç Kilis üzerinden sınıra yakın bölgelere geçti. Bölgeye gönderilen obüsler ve roketatarlar terörist unsurların bulunduğu Afrin'in ve diğer bölgelerin karşısına yerleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada geniş çaplı bir operasyon sinyali verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

ABD, TÜRKİYE SINIRINA KONUŞLANDI

Rus haber ajansı Sputnik'in YPG kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ABD askerleri dün akşam saatlerinden itibaren zırhlı araçlarını Kobani'den Kamışlı'ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırmaya başladı. 

Kaynak, şunları kaydetti: "Türkiye'nin bize saldırmasını önlemek için ABD'yle görüştük. ABD'ye, Türkiye'nin bir kez daha saldırması halinde Rakka operasyonunu durduracağımızı ve tüm gücümüzü sınıra kaydıracağımızı söyledik. Onlar da saldırıların kesilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade ettiler."

TÜRKİYE-SURİYE SINIR HATTINDA ÇATIŞMA

Son 4 gündür Ceylanpınar mevkiinde TSK ile YPG arasında çatışma yaşanıyor. ABD ordusu, daha önce Menbiç'te de asker konuşlandırarak Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'yla (ÖSO) Demokratik Suriye Güçleri arasında (DSG) çatışma yaşanmasını önlemeye çalışmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK), iki gün önce yapılan açıklamada, Suriye'de YPG bölgesinden 11 hudut karakoluna 13 kez saldırı yapıldığını ve saldırılara karşılık verildiği belirtilmişti.