Rumlar, kadın ve çocukları silahlandırdı... Türklere karşı gerilla savaşına hazırlanıyorlar

Rumlar, kadın ve çocukları silahlandırdı... Türklere karşı gerilla savaşına hazırlanıyorlar

Kıbrıs Rum yönetimi 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk ordusu karşısında büyük bir yenilgi almalarının ardından panik halinde sivil erkekleri silahlandırdı. Rum ordusu ‘seferiler’ adı verilen bu milis gücüne her yıl kısa süreli silahlı eğitim veriyor. Rum seferiler ise, son yıllarda eşleri ve çocuklarını eğitime götürmeye başladı.

Kıbrıs Rum yönetimi 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk ordusu karşısında büyük bir yenilgi almalarının ardından panik halinde sivil erkekleri silahlandırdı. Yaklaşık 60 bin haneye mühimmatlarıyla birlikte G-3 piyade tüfeği zimmetledi. Rum ordusu ‘seferiler’ adı verilen bu milis gücüne her yıl kısa süreli silahlı eğitim veriyor. Rum seferiler ise, son yıllarda eşleri ve çocuklarını eğitime götürmeye başladı. Makyajlı kadınlar ve küçük çocuklar, elde otomatik silah, Türklere karşı gerilla savaşına hazırlanıyor.

Rum ordusunun seferberlik görev emri çerçevesinde seferilere verdiği silahlı eğitim her yıl Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Rum subaylar, seferilere yeni model otomatik tüfeklerin nasıl kullanılacağı, silah bakım, ilk yardım, açık arazide gerilla tarzı silahlı mücadele ve hayatta kalma eğitimi veriyor. 
 
ÇOCUKLARA SİLAH SOSYAL MEDYADA

Son yıllarda Rum seferiler silahlı eğitime eş ve çocuklarını da getirmeye başladı. Güneş gözlüklü, makyajlı kadınlar ve küçük çocuklar da savaş eğitimi alıyor. Zorlu arazi şartlarında temel silahlı mücadele eğitimi alan Rum aileler, savaş eğitimini sosyal etkinlik olarak görmeye başladı ve silahlı görüntülerini sosyal medya hesaplarından da yayınlıyor.

Rum savunma bakanlığı ve subayları da gönüllü olan kadın ve çocuklara silahlı eğitim vermekte sakınca görmüyor ve hatta destek oluyor.
 
TAM GAZ SİLAHLANMA

Kıbrıs Rum yönetimi son yıllarda Rum Milli Muhafız Ordusu adını verdikleri silahlı kuvvetlerini güçlendirme konusunda önemli adımlar attı. Rum erkeklerine mecburi 2 yıllık askerlik görevini kısalttılar ancak profesyonel orduya geçiş amacıyla 2015 yılında paralı profesyonel kara gücü oluşturma yönünde ilk adımı attılar. 3 bin sözleşmeli asker alımı yapan Rum ordusu, İsrail’den silahlı karakol gemisi satın aldı. Rum ordusu, AB ülkeleri ve İsrail ordusuyla gerçekleştirdiği tatbikatlarda kırmızı düşman güçlerinin Türkler olduğu tatbikatlar düzenliyor.